at the airport

Syysmatkaunelmointia

Näin syksyisin minulle tulee usein matkakuume. Ei niinkään että haluaisin syksyllä lähteä tuulettumaan, vaan alan suunnittelemaan talvikauden tai ensi vuoden kuvioita hyvissä ajoin kynttilän valossa (tai läppärin kajossa). Kesä ja kesäiset reissut ovat takana ja niistä kuvakirjat tehty. Suosittelen muuten kaikille matkoista kuvakirjojen koostamista, se tehoaa hyvin matkakärpäsen puremaan, loidontaa odottavan ikävää uusille maille. Mutta kun kirjat on kasattu, ihasteltu, esitelty kaikille tutuille ja kyllästymiseen asti pläräilty itse on aika alkaa suunnittelemaan uutta matkaa ja keinoja matkabudjetin kartuttamiseen.

Usein mietin erilaisia jouluun liittyviä matkabudjetin karrtutus keinoja. Monena vuonna olen myyjäisissä myynyt neuloksia ja kakkuja ja rahat on laitettu talteen ensi vuoden reissutilille. Mitkä ovat sinun mielestä helpoimpia keinoja kartuttaa matkakassaa joulun alla, kun usein silloin rahan meno on aikamoista? Tänä vuonna kuten niin usein aiemminkin teen kaikki lahjat itse. Se on aikaa vievää puuhaa, mutta antamisen ilo on sitäkin isompi ja voin sitten lohkaista joulun alun palkoista suuremman osan matkakassaani. Sen lisäksi olen pyytänyt lähimmiltä rakkailtani joululahjan sijasta esimerkiksi lahjakortteja lentoyhtiöihin tai hotellin varausta varten. Pienistä summista lopulta kertyy ihan mukava summa.

Matkakassaa kerrytettäessä on toki hyva muistaa ensin päättää alustavasti mihin seuraava reissu suuntautuu ja minä olenkin vielä siinä vaiheessa. Vaihtoehdoiksi ovat nousseet Yhdysvallat (reppureissu tai automatka esimerkiksi Kalifornian auringossa viinitiloilla ja rannikkoa halaillen), entisen Jugoslavian maat upeine kulttuurikohteineen ja mielenkiintoisine, ristiriitaisine nähtävyyksineen, balkkanin keittiötä unohtamatta tai Japani, sanomattakin selvää miksi. Kolme ihan erilaista kohdetta ja myös erilaisille matkakassoille. Ensimmäisessä ja viimeisessä ison osan budjettia syövät lennot. Bosniaan, Kroatiaan, Serbiaan, Montenegroon pääsisi lentämällä pikkurahalla. Ajattelinkin suunnitella kahta reissua ja katsoa kuinka matkakassa kertyy ja päättää sitten kuinka teen. Matka-ajankohta olisi Toukokesäkuussa, näillä näkymin.

Onko sinulla noista kohteista kerrottavaa, suosituksia tai “älä ainakaan tee näin” -viisauksia?

Be Sociable, Share!