Construction_of_the_Eiffel_Tower

Paris mon amour

Pariisi on lapsesta asti ollut yksi suurista rakkauksistani. Ensimmäistä kertaa vierailin pariisissa lukion ranskan ryhmän kanssa 18 vuotiaana. Unohtumaton kokemus – Louvre, Versailles, Pigallen ja Montmartren alue, jolla hotellimme sijaitsi, Disneyland (ei kovin Pariisilaista, mutta hauskaa oli) ja se ruskeasilmäinen poika, ranskanleipä ja suklaalevite,. Louxembourgin puisto, .. Listaa voisi jatkaa loputtomiin. Pariisi teki minuun niin suuren vaikutuksen, että heti lukion jälkeen muutin Pariisiin töihin puoleksi vuodeksi. Tein tarjoilijan töitä Operan lähellä olevassa ravintolassa, opettelin skeittaamaan (Vitry, Dome, Chatelet, Eiffel) ja matkustin kaveriporukassa autolla eteläiseen Ranskaan Biarriziin skedefestareille. Taas kerran, unohtumattomia hetkiä, jotka kuitenkin ajan hammas on pikkuhiljaa nakertanut kapeammiksi ja kapeammiksi.

Nyt olen suuntaamassa Pariisiin ensi kertaa aikuisiällä ja olen vissin varma siitä että lähes viidessätoista vuodessa lähestulkoon kaikki näyttää eriltä. No, ehkä ei Mona Lisa Louvressa tai Musée D’Orsayn impressionistien upeat teokset. Tällä kertaa haasteena on myös pitää pienet lapset tyytyväisenä kaupunki lomalla. Mummu ja vaari lähtevät völjyyn, joten toivon mukaan pääsemme miehen kanssa romanttiselle kävelylle Seinen varteen ja viinilasilliselle johonkin pikkubaariin StMichelin tai Bastillen alueella. Mieheni ei ole koskaan käynyt Pariisissa, joten tästä tulee uusien ensimmäisten reissu.

To do listalle kuuluvat ainakin nämä kohteet:
-Disneyland Paris (taas kerran, mutta lapset tykkäävät varmasti, toukokuussa turistejakaan ei ehkä ole vielä niin paljon että jonottamiseen menisi koko päivä)
– Musée d’Orsay, impressionistit ovat aina kolahtaneet ja jos täytyy valita Louvre tai tämä, niin valinta on helppo. Louvre on ISO ja siellä menisi vaikka koko päivä, ehkä liikaa pienillemme.
-Montmartren Sacre Coeur kirkko on kaunein ja tunnelmallisin kirkko Pariisissa, isosta koostaan huolimatta. Montmartrelta on myös hyvät näköalat koko Pariisin ylle ja kivoja shoppailumahdollisuuksia pienissä liikkeissä
– Jardins du Louxembourgin puisto ja siellä piknik puistokonsertin säestämänä
– Suomalaisen kulttuurin keskus St Michelin lähettyvillä, ihan vaan koska on hauskaa katsoa omaa kulttuuria vierain silmin
– Riemukaari ja Champs Elysee on pakko nähtävä uusille vieraille
-Eiffelin torni, tällä kertaa taidan mennä hissillä. Eiffelin puistossa on kiva istua piknikille myös
– Seinen rannan hiekkarannat, jos ne on jo avattu tältä vuodelta
– 2ieme arrondiesement siirtolaiskaupunginosa ihanine kauppoineen, täältä viedään kotiin mausteita ja hennaa
– Marraisissa on kivoja shoppailumahdollisuuksia, mutta shoppailupäiviä ei montaa, lapset ja mies eivät tykkää shoppailusta 😉
– Notre Dame ja Citen saaren viikonloppumarkkinat, hauskaa katseltavaa lasten kanssa
– Versaillesin pieni kylä ja linna, jonne pieni prinsessamme mielellään haluaisi ihastelemaan ranskalaista hovia

Kaikkea ei varmasti voi viikon aikana tehdä mutta katsotaan sitten mihin ehdimme.

Onko sinulla ehdotuksia Pariisi reissuun lasten kanssa?

Be Sociable, Share!